internet içeriğine geri dön

Web sitesi açmak

  WEB sitesi açmak neden önemli ? 

  WEB sitesi açmayı düşünüyorsanız bu makaleyi okuyun.  Bu yazıda web sitesi açmak ile ilgili bilgiler bulacaksınız.

 İnternet reklamcılığı şu anda bile diğer (TV, gazete, radyo vs.) reklam yöntemlerini geçti. Çünkü daha ucuz ve daha etkili. İçeriğini istediğin şekilde, bol miktarda yayınlayabiliyorsun.  Bugün olmasa bile yarın  çoğu kişi internette reklam yapmaya ihtiyaç duyacak.

 Ticari, sosyal veya başka bir kategoride; WEB sitesi kurmak istiyorsanız acele edin derim. Şayet web sitesi açacaksanız bunu bir an önce yapın. Nedenini de yazacağım.

 

 WEB siteleri birer sanal dükkandır. (Ticari olarak)  WEB sitesinin eskiliği önemli. Özellikle GOOGLE web sitesinin yayın tarihine önem verir. Eski olmasına yani. Domain yaşı diye bir şey var. Yani domain-site adresi ne kadar eski olursa o kadar iyi. GOOGLE bu duruma şu mantıkla bakıyor;

 Aynı kategoride yayın yapan ve diğer şartlarda eşit olan iki ayrı web sitesi varsayalım. Birisi 5 yıl önce yayına başlamış, o zamandan beri kesintisiz yayında. Diğeri bir kaç ay önce yayına başlamış. GOOGLE arama sonuçlarında eski olanına öncelik veriyor. Eski olması web sitesi için bir artı oluyor yani. Çünkü google arama motoru diyor ki; Bu web sitesi 5 yıldır yayında. 5 yıldır hizmet vermekte. Diğeri yayına başlayalı bir kaç ay olmuş.  Bu yeni dükkanın devam edip etmeyeceği belli değil. Ben kullanıcılarıma daha garanti olan eski web sitesini sunayım öncelikle. Mantığı bu. Ayrıca Google arama sonuçlarına bir web sitesinin ziyaretçi sayısı da etki ediyor. Bir web sitesinin toplamda aldığı ziyaret. 5 yılda siteye gelmiş bir dünya insan, diğeri sadece bir kaç aylık. ziyaretçi trafiği çok az. Toplam ziyaret sayısı düşük. Dolayısı ile eski olan internet sitesi daha avantajlı. Bir web sitesinin sayfalarının görüntülenme sayısı da etken.

 İşte bu sebeplerden dolayı eğer bir web sitem olsun diye düşünüyorsanız bir an önce domainini alın, sitenizi yayına sokun. Bu benden tavsiyedir.

 

 Ayrıca; WEB sitesi açmak yeterli olmuyor tabi.  Bir dükkan açmışsın, e hayırlı olsun; gelen var mı peki? İnternette en önemli şey bulunabilirlik.  WEB sitenizi çok güzel bir tasarımla da yayına sokabilirsiniz. İyi bir tasarımcı ile de çalışabilirsiniz. Yani dükkanınızı dayayıp döşeyebilirsiniz. Çok iyi bir dekorasyon yapabilirsiniz. Müşteri bulmak-çekmek için yeterli mi? İnternette bulunabilirlik apayrı bir şey. İyi bir tasarım yetmiyor. Arama motorlarından ziyaretçi çekebilmelisiniz. Her tasarımcı da (Hatta çoğunluğu) arama motoru optimizasyonundan anlamaz. Çünkü SEO tasarımdan çok farklı bir daldır. (web sitesi kurarken de SEO konusunda yapılması gerekenler var tabi.) Bu konuya dair SEO ile ilgili makalelerimize bakabilirsiniz.

 İnternet reklamcılığı müşteri kazandırıyor. Para kazandırıyor yani. Çünkü tüketici-alıcı internetten araştırıyor. Faydalanın derim.  

 

subilgi_

Su bilgi web internet sitesi

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.