Su ile alakalı muhtelif konular içeriğine geri dön

Su takip programı

Su takip programı nedir ?

Damacana takip programları

”Su takip programı”,  Sucuların müşterileri ve hesaplarını kolay takip edebilmek için yazılmışBilgisayar programıdır.

Aslında artık, ”Su takip programları” demek daha yerinde olur. Çünkü Su takibi için artık bir sürü programlar yazılmış.

Bu programı satın alıp bilgisayarınıza yüklüyorsunuz. Müşteri bilgilerini programa yazıyorsunuz. Telefonla bilgisayar arasında bir bağlantı yapılıyor. Müşteri aradığında (Telefon numarası da kayıtlı olduğu için) Bilgileri ekranınıza düşüyor. Bu şekilde sipariş alıyorsunuz. Müşterinin telefonu çaldırıp kapatması yeterli oluyor. Müşterideki petleri, Veresiyeleri vs. kolayca takip edebiliyorsunuz. Ancak şöyle bir şey var; Müşteri aradığında program numarayı tanıyıp bilgileri ekrana döküyor ama ya yeni müşteriler ne olacak? Veya müşteriniz olmayan birisi arayınca. Yani siz olursanız zaten telefonu açarsınız, olmayınca bilgisayar karşılar müşteriyi. Ancak herhangi bir karşılama anonsu yoktur. (yoktu, eğer onu da yapmadılarsa) Bu durumda müşteri dükkanı kapalı sanabilir. Gerçi gelince numarayı alıp müşteriye dönülebilir ama geç kalındığı takdirde müşteri alternatiflere yönelecektir. Bu açıdan riskli.

Ama şöyle de bir özelliği var bazılarının; Program siparişi direkt cebinize mesaj olarak gönderebiliyor. Ancak bunun için de GSM şirketine bir miktar para ödemek gerekiyor.

microsoft office’in  ”onenote” diye bir programı var. Bu program  excel kadar yaygın kullanılmıyor ve bilinmiyor ama, çok özellikli ve kullanışlı bir program.  Bunu kafanıza göre dizayn edip müşteri bilgilerinizi, veresiyeleriniz rahatlıkla takip edebilirsiniz. (Bu programla ilgili de bir makale yazmayı düşünüyorum.)

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.