Su ile alakalı muhtelif konular içeriğine geri dön

Damacana su kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar

Damacana su kullanırken tüketici nelere dikkat etmeli ?

  Damacana saklama koşulları 

 Damacana su kullanımında dikkat edilecek hususlar

Damacana sularının, kaynağından dolup müşterinin kapısına sağlıklı bir şekilde ulaştırılması gerektiği gibi, tüketicilerin de dikkat etmesi gereken damacana kullanımına dair bir takım hususlar var elbette. Bunlardan bildiklerimi yazacağım.

 – Elbetteki suyu serin yerde saklamak. Güneş ya da sıcakta bırakmamak.

–  Çok eski damacanalar kullanmamak.

– Normalde damacana suların son kullanma tarihi dolumundan itibaren bir yıldır ancak bu kapalı ambalajında geçerli. (kapak ya da jelatinin üzerinde dolum tarihi yazar.) Damacanayı açtıysanız çok uzun süre bekletmeyiniz. Bazıları ”damacana suyu 10-15 saatte tüketin” deseler de, 2-3 hafta gibi bir sürede sıkıntı olmaz.

–  Her ne kadar korsan dolum artık pek olmasa da siz yine de kapağının kapalı olduğuna, üzerinde jelatinin bulunduğuna, damacananın üzerinde suyun markası yazan etiketin bulunup bulunmadığına dikkat edin.

–  Damacanaların içerisine kesinlikle başka bir madde koymayın.  Herhangi bir şey atmayın.  Hatta şebeke (musluk) suyu da koymayın.  Damacanayı bitirdiğinizde boş damacanaya  kapağını takıp ağzı kapalı bir şekilde durmasını sağlayın.

PC damacanalar ücretli ve pek ucuz değil. Bİr adet damacananın kendi fiyatı 8-10 TL civarlarında. Eğer damacana için sizden depozito kesilmemişse o damacana sizde emanet duruyordur ve bir şekilde alışveriniz sona ermişse emanet damacanayı sucunuza iade etmelisiniz. 

 Aklıma geldikçe eklemeler yaparım.

 

 

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.